_

El foc, i només parlant de béns assegurats, causa anualment danys per un valor aproximat de 500 milions d’euros, és a dir, 6.000 euros de mitjana. Tres de cada quatre d’aquests incendis es produeixen en llars i en aquest cas el cost de reparació ronda els 3.000 euros. Són algunes de les estadístiques sobre incendis més sorprenents que es desprenen d’analitzar els casos d’incendi que atén l’assegurança cada any a espanya.

L’assegurança d’incendis és, probablement, un dels primers, si no el primer, de les assegurances comunament contractats pels particulars. Sense anar més lluny, el seu origen es remunta a fa ara ja més de 200 anys. Nosaltres ara no som plenament conscients, però des que l’home viu més o menys amuntegat en aglomeracions urbanes, el foc ha estat el seu pitjor enemic, perquè, de tots els perills que l’assetjaven, era el més susceptible de deixar-lo sense res.

El cost dels incendis

Un incendi mig en una llar a espanya devora béns i capital per valor de 1.200 euros de mitjana, xifra que és força semblant en el cas de les comunitats de veïns. No obstant això, quan parlem de negocis, la cosa va pujant: en els comerços, l’incendi mig es va a 2.400 euros, i en les indústries ronda els 9.500 euros. Això és lògic, ja que el foc, aquí, està atacant edificis on sol haver equipaments o mercaderies emmagatzemades que superen en valor les coses que sol haver en una casa o, fins i tot, en un comerç.

Per més informació sobre assegurances de llar i multi-risc, contacteu amb el nostre departament d’assegurances al 973 44 38 07 o al correu [email protected]