Una de les conseqüències derivades del desenvolupament de la COVID-19 ha estat una inevitable crisi econòmica, fruit de la paràlisi gairebé total de l’activitat econòmica durant diversos mesos, però, les circumstàncies actuals i el món en què vivim són ben diferents.

En l’última dècada s’ha produït una transformació digital, en bona part silenciosa, que ens permet comptar ara amb nous recursos i formes d’encarar el futur una mica més protegits, o més aviat ens encaminem a una crisi que es pot convertir en sistèmica com la de 2008.

La quarta revolució, la tecnològica, ha afavorit que sorgeixin noves formes de treball i models de negoci disruptius que ens ajudaran a afrontar el futur. Les empreses de l’àmbit financer, poden i han de convertir-se en la palanca sobre la qual pot recolzar la indústria per sortir de la crisi, el més aviat possible i més enfortits.

Aquestes empreses estaven adquirint un protagonisme, que ara s’ha de multiplicar, a l’hora de satisfer necessitats per a empreses i usuaris, com l’accés immediat a diners i finançament, agilització de transaccions i l’atenció telemàtica a el client, la signatura de contractes, així com la protecció de béns, viatges o salut, de la mà de l’insurtech. Són empreses que, per la seva estructura i la seva base tecnològica, treballen molt bé en canals digital i són capaços de distribuir molts productes i serveis per canals totalment remots.

Les FINTECH poden veure menys afectades davant aquesta aturada: encara que no deixin de ser pimes, en molts àmbits de negoci poden seguir mantenint la seva activitat.

La crisi de la COVID-19 ens ha canviat a tots i posa sobre la taula la necessitat i importància d’estar preparats per oferir serveis financers digitals amb garanties. La tecnologia, unida a l’talent i les ganes de treure el millor de nosaltres ens farà ser més forts.

RODRIGO GARCÍA DE LA CRUZ
President de l’Associació Espanyola de Fintech i Insurtech (AEFI)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *