La ciutat de Lleida ha perdut uns 400 comerços en sis mesos de pandèmia

La principal factura de la crisi sanitària són els malalts i els morts. Però l’economia s’està ressentint de tal manera que després de sis mesos la ciutat de Lleida ja computa 400 comerços tancats. A més, hi ha uns 35.000 treballadors lleidatans afectats per un ERTO i l’hostaleria del Segrià acumula 10 milions de pèrdues.

La principal factura de la COVID a Lleida és la de les 328 vides que ha segat, però en termes econòmics els seus efectes són demolidors en diversos sectors. Un és el comercial, que a Lleida ciutat i el Segrià ha suportat els efectes d’un segon confinament aquest estiu. Només a la capital han tancat uns 400 establiments, molts als barris, cosa que representa al voltant del 25% del total dels sectors que no són d’alimentació.

El final de les restriccions reforçades al Segrià aquesta mateixa setmana després de tot l’estiu planteja un nou escenari, almenys, per a bars i restaurants, on els aforaments ja no són limitats a la meitat. Hostaleria calcula que a Lleida i els 6 municipis del Segrià més afectats pel reconfinament les pèrdues ascendeixen a uns 10 milions d’euros. Altres xifres de la factura de la pandèmia són les 5.836 empreses que han recorregut a un ERTO, la qual cosa afecta 34.739 treballadors, segons les últimes xifres oficials. A més, al tancament d’agost hi havia 23.408 aturats.

Per més informació sobre les mesures econòmiques davant el coronavirus, cliqui aquí.

ACCÉS DIRECTE ALS NOSTRES SERVEIS ONLINE