La principal factura de la crisi sanitària són els malalts i els morts. Però l’economia s’està ressentint de tal manera que després de sis mesos la ciutat de Lleida ja computa 400 comerços tancats. A més, hi ha uns 35.000 treballadors lleidatans afectats per un ERTO i l’hostaleria del Segrià acumula 10 milions de pèrdues.

La principal factura de la COVID a Lleida és la de les 328 vides que ha segat, però en termes econòmics els seus efectes són demolidors en diversos sectors. Un és el comercial, que a Lleida ciutat i el Segrià ha suportat els efectes d’un segon confinament aquest estiu. Només a la capital han tancat uns 400 establiments, molts als barris, cosa que representa al voltant del 25% del total dels sectors que no són d’alimentació.

El final de les restriccions reforçades al Segrià aquesta mateixa setmana després de tot l’estiu planteja un nou escenari, almenys, per a bars i restaurants, on els aforaments ja no són limitats a la meitat. Hostaleria calcula que a Lleida i els 6 municipis del Segrià més afectats pel reconfinament les pèrdues ascendeixen a uns 10 milions d’euros. Altres xifres de la factura de la pandèmia són les 5.836 empreses que han recorregut a un ERTO, la qual cosa afecta 34.739 treballadors, segons les últimes xifres oficials. A més, al tancament d’agost hi havia 23.408 aturats.

Per més informació sobre les mesures econòmiques davant el coronavirus, cliqui aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *